czwartek, 17 kwietnia 2014

Skorupka

Proste i szybkie do przygotowania ćwiczenie wzmacniające dłoń oraz nadgarstek. Przez Gagatki bardzo lubiane. Szykuję je, ilekroć w kuchni jajka idą w ruch (czyli dosyć często).


W lewej miseczce znajdują się skorupki jajek. Skorupki zawsze opłukuję wodą, osuszam papierowym ręcznikiem oraz usuwam z nich błonkę. Zadaniem dziecka jest rozkruszenie skorupek przy pomocy moździerza. Rozkruszone skorupki należy następnie przesypać do prawej, początkowo pustej, miseczki. Podobno można je później wykorzystać do wielu innych celów.

4 komentarze:

  1. My zgniataliśmy paluszkami podczas przyklejania na papierowe jajko, ale moździerz też musimy wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj ale by mi sie takie tluczone jajko przedalo do akwarium

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...