wtorek, 2 grudnia 2014

WBO'14 dzień 2 - suszenie pomarańczy



Dziś powtórzyliśmy zabawę z zeszłego roku (wspominałam o niej tutaj) - suszyliśmy pomarańcze. W następnych dniach wykorzystamy je do przygotowania świątecznych dekoracji.


Potrzebne materiały:
- pomarańcze, duuużo pomarańczy

Pomarańcze kroimy na ok 1cm plastry. Pokrojone układamy na kratce o piekarnika i pieczemy w temperaturze 120*C przez ok 2-3 godziny. W międzyczasie przekręcamy je kilka razy.



Inspiracje:
How to dry orange slices

1 komentarz:

  1. Nigdy nie suszyłam w piekarniku tylko rozwieszałam na sznureczkach na kilka dni i schły sobie powoli:) A dzisiaj pierwszy raz wycinałam gwiazdki ze skórek pomarańczowych i też do suszenia poszły:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...